De stad Hoogstraten wil een Gezonde Gemeente worden.
RV De stad Hoogstraten wil een Gezonde Gemeente worden.

Stad wil tegen 2025 een Gezonde Gemeente zijn

Twee op de drie Vlamingen ligt wakker van zijn of haar gezondheid en daarbij horen dus ook de inwoners van Hoogstraten en deelgemeenten. Samen met LOGO Kempen ondertekent de stad het charter Gezonde Gemeente. 

Dat heeft als doel dat de stad een eigen lokaal gezondheidsbeleid op poten zet. De stad verplicht zich met het charter ook om een gezonde woon, speel-, werk en zorgomgeving te creëren. “Er is een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de komende 6 jaar”, klinkt het bij burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). “Binnen het gezondheidsbeleid van de stad willen we ook ouderen aanmoedigen om meer te bewegen. Daarom hebben we de officiële ondertekening van het charter Gezonde Gemeente gekoppeld aan de Sportieve Ontmoetingsdag voor 55-plussers.”

Sensibiliseren

De stad gaat onder meer werk maken van informeren en sensibiliseren rond gezondheidsrisico’s door tabak, voeding, alcohol en drugs. Het gaat ook werken aan meer ‘buurtgroen’ en meer aandacht voor zorg en begeleiding. Er wordt prioritair ingezet op gezonde voeding, het stimuleren tot beweging, stoppen met roken, het verhogen van mentaal weerbaarheid en een gezonde leefomgeving. Daarnaast zal ook rond andere thema’s worden gewerkt als valpreventie (vooral bij ouderen), preventie van alcohol- en drugsgebruik, stimuleren van deelname aan bevolkingsonderzoeken naar bijvoorbeeld kanker.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hugo Bom

    Zet dan volop in op sport. Zorg voor ruimte, maak het betaalbaar voor iedereen en maak campagnes op scholen en bedrijven. Er zijn nog meer sporten om in te investeren buiten voetbal. Zorg voor een groot aanbod en diversiteit.

Lees meer