2 Hannes Tilburgs toont twee mokken.
RV/Stad Hoogstraten Hannes Tilburgs toont twee mokken.

Student (21) ontwerpt nieuwe koffiemokken voor Toeristische dienst

Toeristen of inwoners die de Toeristische dienst van de stad bezoeken, kunnen zich een nieuwe koffiemok aanschaffen. Student Hannes Tilburgs (21) won de wedstrijd die eind vorig jaar werd gelanceerd.

Toerisme Hoogstraten was al langer op zoek naar een nieuw ontwerp om koffiemokken te illustreren. Eind vorig jaar deed de dienst een oproep om ontwerpen in te dienen. In totaal kwamen er achttien ontwerpen van twaalf ontwerpers binnen. De jury koos unaniem voor drie ontwerpen van Hannes Tilburgs. Hannes vond inspiratie in het stratenplan van Hoogstraten en in de Vrijheid als centrale as. Het locatiepictogram duidt Hoogstraten aan als bruisend punt op de Belgische kaart. Binnenin staat dan bijvoorbeeld een aardbei of de toren van de Sint-Katharinakerk.


Hannes, een student van 21, is geboren en getogen in Hoogstraten en studeert Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Er zijn drie mokken. Ze zijn exclusief te koop bij Toerisme Hoogstraten en kosten 4,50 euro. (VTT)

2 Zo zien de mokken eruit.
RV/Stad Hoogstraten Zo zien de mokken eruit.

Lees meer