Terrasje doen? Ontdek de tofste beachbars in de Kempen!

Met de zomer in aantocht wordt de zuiderse sfeer in de Kempen zachtjes aangewakkerd. Op de meest uiteenlopende plekken in het Kempense landschap rijzen de zomerbars uit de grond. Eén voor één zijn ze uniek, elke zomerbar brengt zijn eigen sfeertje met zich mee. Onze ‘zomerbarman’ ging voor jullie op zoek naar de gezelligste plekjes om de komende maanden bij een betoverende zonsondergang te genieten van een heerlijke cocktail of een frisse pint.

Olmen Zomert (Olmen)

De Oude Pastorij, die de afgelopen jaren grondig gerenoveerd werd, zal voor de editie 2019 dienst doen als locatie voor de pop-up zomerbar in Olmen. ‘Olmen Zomert’ wordt georganiseerd door de lokale muziekvereniging (Muzikalo VZW) ter ondersteuning van de eigen werking en wordt uitgebaat door vrijwilligers. Ook verschillende andere verenigingen stapten mee in het concept. Zo worden er op hetzelfde terrein verschillende activiteiten georganiseerd.

‘Olmen Zomert’ opent zijn deuren in het weekend van 1 en 2 juni met optredens van enkele bands. Verder staat er een gezellige midzomermarkt met straatanimatie op het programma en kan je er komen genieten van een heerlijke barbecue. Tevens zal de zomerbar dienst doen als filmzaal, kunnen de liefhebbers van het zwaardere werk hun smaakpuppillen komen testen op de zware bieren avond terwijl de dames genieten van een overheerlijke cocktail. Tot slot staat er nog een groots feest voor de kinderen en een feestavond als aflsluiter op het programma. Op zondag 1 september sluit de zomerbar haar deuren.

8
Olmen Zomert

Panorama Zomerbar (Turnhout)

Ondertussen is Panorama uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Turnhout. Je kan er genieten van een heerlijk aperitiefje na het werk, betaalbaar en vooral lekker eten. Kinderen kunnen er zich naar hartenlust uitleven terwijl de mama’s en papa’s toezien vanuit een strandstoeltje.

Panorama Zomerbar blaast dit jaar 5 kaarsjes uit en opent feestelijk zijn deuren op 29 mei, dit op een geheel nieuwe locatie. Om het vijfjarig jubileum te vieren, trakteert Panorama je op een extra lang weekend vol animatie voor jong en oud. Zo kan je genieten van een lokaal marktje, zomerse vibes van onder andere TLP en allerhande kinderanimatie. Leuk weetje: Vanaf dit jaar kan je ook bij minder weer genieten van een heerlijk hapje en drankje in de vernieuwde binnenlocatie, die gehuisvest is in de oude industriële bakkerij.

8
Panorama Zomerbar

Zomerbar Au Jardin (Berlaar)

Vanaf 21 juni opent Zomerbar Au Jardin de deuren in de tuin van De Maalderij te Berlaar. Gedurende vier weekends word je er verwend met hapjes en drankjes. De pop-up zomerbar is op vrijdagen open vanaf 18 uur. Op zaterdag en zondag is dit al vanaf 14 uur.

Er heerst een heerlijk ongedwongen sfeertje in de tuin en een lekkere kaart met kleine ‘homemade’ gerechtjes wacht op de hongerigen. De zomerbar serveert onder andere een streekbiertje, heerlijke aperitieven zoals Vylmer met lavendeltonic en Virgin Mojito. Elke zaterdag kan je reserveren voor een etentje met onder meer een versgebakken pizza uit de mobiele pizzaoven. Op zondagochtend kan je deelnemen aan een sessie yoga, die doorgaat in de gezellige tuin van De Maalderij, van 10 tot 11 uur.

8
Zomerbar Au Jardin

La Buena Onda (Geel)

Op 12 april opende La Buena Onda (letterlijk vertaalt ‘de goede sfeer’, red.) zijn deuren in het oud stadhuis van Geel, ook wel gekend als De Halle. De pop-up zomerse wereldbar brengt een zuiderse, gezellige en ongedwongen sfeer naar een unieke locatie op de markt van Geel.  De bar maakt werk van zuiderse hapjes, verfrissende tropische cocktails en homemade ice tea’s. Een streepje muziek zorgt voor een instant vakantie gevoel.  Verwacht je aan heerlijke pinchos, wereldse tapas, een verrassende brunch en lunch. In deze kleurrijke bar kan je terecht voor culinaire en culturele activiteiten zoals een tapasavond,  aperitivo, comedynight, muziekoptredens, Theater, closet sale, diverse workshops en uiteraard zorgen de dj’s ervoor dat er kan gedanst worden. Iets te vieren of gewoon zin om samen van het leven te genieten? Sit back and relax, let La Buena Onda do the rest!

Dezelfde organisatoren brengen ook in augustus zomerbar ‘Z-bar’ aan het Beddermolenterrein in Tongerlo. Je kan hier vanaf 9 augustus terecht voor live muziek, live painting, expo Z, culinaire hapjes en dj’s met opzwepende muziek. De bar zal telkens geopend zijn van woensdag tot en met zondag.

8
zomerbar La Buena Onda

Bar5 (Beerse)

Bar 5 is gelegen aan het kanaal Dessel-Schoten, waardoor het een trekpleister is voor wandelaars en fietsers. De site aan Brug 5 is een idyllische locatie met een adembenemend strand en een gezellig terras aan het water. Deze zomerse hotspot opent voor de tweede maal haar deuren. Dit op 14 juni tijdens een spetterend openingsweekend. Ontspannende muziek, frisse cocktails, overheerlijke tapas. Dit allemaal met een mooi uitzicht op het water. Beter kan jouw zomer in Beerse niet worden.

8
Bar5

Baobab Beach Club (Herentals)

Baobab Beach Club, een pop-up oase te Herentals, is de grootste zomerbar in de Kempen. Wil je ontsnappen aan alle drukte in eigen land? Baobab Beach Club haalt het zuiden naar België. Kom wegdromen in de tropische tuin met een heerlijke cocktail in de hand. Geniet aan het prachtige zwembad van de lekkerste snacks en sharing-plates of reserveer in het luxe grillrestaurant. Het gehele seizoen zijn er overdekte in- en outdoor zones voorzien.

’s Avonds wordt Baobab Beach een hippe beachclub met gezellige lounges waar je al nippend van je drankje kan genieten van de muziek van de resident dj’s. Aan concepten en nightlife is er zeker geen gebrek. Elk weekend is er wel iets anders te beleven. Van 17 mei tot half september kan je van donderdag tot zondag terecht vanaf 12 uur om je even in het buitenland te wanen. De toegang is gratis, met uitzondering van speciale evenementen (1x per week).

8
Baobab Beach Club

Ark Beach (Lichtaart)

Sinds zondag 5 mei is het leukste strandje van de Kempen weer ontwaakt uit zijn winterslaap. Aan de Ark van Noë vindt de derde editie plaats van Ark Beach. Iedereen kan elke zon-en feestdag komen luieren in één van de gezellige loungehoekjes bij het water. Kom proeven van de heerlijke cocktails of een frisse pint en geniet van de zonnige beats. Ook de hongerigen zullen dit seizoen weer verwend worden met heerlijke gerechten. Bij de crew van Ark Beach kriebelt het alvast om jullie weer te mogen ontvangen, en dit tot eind september.

8
Ark Beach

 Zomerbar aan de Nete (Meerhout)

In de maanden juli en augustus toveren ze in Meerhout het terras aan de vistrap om tot ‘Zomerbar aan de Nete’. Genieters zijn er elke zaterdagavond welkom vanaf 18 uur. Elke zaterdagavond pakt de organisatie uit met een ander thema. Zo kan je in de bar onder andere terecht op een bio-bierenavond, een heuse kaas- en wijnavond, een gezellig avondje cocktails proeven, een latino-dansfestijn en als afsluiter van de zomer op 31 augustus een grootse barbecue. Gedurende de kaas- en wijnavond kan je gezellig rondkuieren aan de oever van de Nete en genieten van de amateurkunstenaars die je zullen verbazen met hun kunnen. Monmartre aan de Nete lijkt geboren. De organisatie is in handen van Natuurpunt en de opbrengst van de zomerbar gaat integraal naar de renovatie van de zeventiende eeuwse watermolen tot duurzaam bezoekersonthaal van het Grote Netewoud in Meerhout.

8
Zomerbar aan de Nete

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer