2 De drie incidenten gebeurden allemaal  in de omgeving van de Lindendreef.
Toon Verheijen De drie incidenten gebeurden allemaal in de omgeving van de Lindendreef.

Twee meldingen over witte bestelwagen die minderjarigen achtervolgt: politie start onderzoek

De lokale politie Noorderkempen is een onderzoek gestart na twee meldingen van minderjarigen. Zij zouden in de omgeving van de Lindendreef en de Gelmelstraat aangesproken en achtervolgd zijn door één of twee mannen in een witte bestelwagen. De laatste melding dateert van maandagavond. “We gaan extra controleren, maar we hebben weinig aanknopingspunten”, aldus de politie.

De meldingen dateren van de voorbije twee weken. Een tiental dagen geleden fietsten drie jongens na de hockeytraining naar huis. Ze werden achtervolgd door een witte bestelwagen. Plots stapte een man uit en hij rende achter de jongens aan. De drie reageerden alert en fietsten hard weg. Ze zagen nog net hoe de witte bestelwagen weer stopte om de man te laten instappen en daarna wegreed. 

Maandagavond kwam er dan een nieuwe melding. Opnieuw werd een jongen aangesproken door een man in een witte bestelwagen, maar de tiener fietste een steegje in, waarna de bestelwagen wegreed. 

Onderzoek

De politie bevestigt dat het de voorbije weken twee gelijkaardige meldingen kreeg uit de omgeving van de Gelmelstraat en Lindendreef. De feiten vonden telkens plaats in de vroege avond. “We zijn met een onderzoek gestart”, zegt Els Dellafaille van de politiezone Noorderkempen. 

“We hebben helaas nog geen vaststellingen kunnen doen. We hebben voorlopig ook weinig aanknopingspunten, zoals een nummerplaat of zo. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om elke witte bestelwagen als verdacht te behandelen. We vragen elke jongere om te melden als hij/zij wordt gevolgd door een witte bestelwagen en/of aangesproken wordt door een bestuurder. We raden jongeren aan eerst een veilige situatie op te zoeken, door aan te bellen bij een woning, direct naar huis te fietsen of een volwassene op straat aan te spreken. Daarna bel je best de politie via het noodnummer 101. Als de jongere of een getuige de nummerplaat kan noteren, is dat natuurlijk erg nuttig.”

Scholen

De politie Noorderkempen werkt volop aan een brief aan de leerlingen en de ouders. “We roepen op tot waakzaamheid zonder massahysterie te willen veroorzaken”, zegt Dellafaille. “We nemen ondertussen de nodige maatregelen met onder meer extra patrouilles voor en na schooltijd. We vragen de scholen ook de jongeren en de ouders te sensibiliseren.”

Ook burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) hoorde maandagavond van de melding. “Het is belangrijk om alert te zijn. We zullen de scholen zo snel mogelijk op de hoogte brengen.”

2 Bij zeker twee meldingen ging het om jongens die van de training van de hockey kwamen.
Toon Verheijen Bij zeker twee meldingen ging het om jongens die van de training van de hockey kwamen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dennis Gedon

    zo snel mogelijk - na twee weken al?

Lees meer