Lokale politie, Stad Antwerpen en communicatiebureau Kunstmaan wonnen een zilveren award voor de campagne.
Lokale Politie Antwerpen Lokale politie, Stad Antwerpen en communicatiebureau Kunstmaan wonnen een zilveren award voor de campagne.

VIDEO. Verkeersveiligheidscampagne met 30.000 Antwerpse schoolkinderen wint internationale award

De lokale politie, de stad Antwerpen en communicatiebureau Kunstmaan hebben een zilveren internationale Best of Content Award (BOCA) gewonnen met hun ‘maat op straat’-campagne. 30.000 kinderen werden door de cast van De Buurtpolitie aangemoedigd om met fluogele handschoentjes de straat op te trekken en te zwaaien naar hoffelijke weggebruikers.

“Neen, geen verkeersveiligheidscampagne met terechtwijzende slogans of choquerende beelden. Wel bijna dertigduizend kinderen die de straat optrokken om hoffelijke weggebruikers te bedanken”, klinkt het bij de lokale politie van Antwerpen. “Ze werden aangemoedigd door de cast van De Buurtpolitie. De kinderen vroegen mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, buren en alle andere Antwerpenaren om hun ‘maat op straat’ te worden en te beloven voortaan hoffelijker te zijn in het verkeer.

De verkeersveiligheidscampagne van alle betrokken partijen werd een groot succes. 108 scholen schreven zich in waarvan 28.282 leerlingen de Antwerpenaren het charter lieten ondertekenen. De kinderen kregen zo 90.000 nieuwe ‘maten op straat’.

De actie kreeg de tweede prijs in de categorie ‘best use of ambassadors in a content programme’ binnen de internationale Best of Content Awards.

“De ‘Maat op straat’-campagne had nooit zo’n succes kunnen worden zonder haar jonge helden en hun gemotiveerde leerkrachten” benadrukt de politie. “Omdat er nooit genoeg hoffelijkheid in het verkeer kan zijn, wordt er nu al volop gewerkt aan de campagne van volgend jaar.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer