ton wiggenraad

Vorig jaar 20 treinen op lijn Turnhout-Binche afgeschaft door agressie

Op de lijn Turnhout-Binche zijn vorig jaar 20 treinen afgeschaft door agressie op de trein. 18 van die 20 incidenten deden zich voor op het stuk tussen Brussel en Binche. “Nogmaals het signaal dat deze lijn moet gesplitst worden”, zegt federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA).

Yoleen Van Camp vroeg de cijfers op bij het kabinet Mobiliteit. “Uit de cijfers blijkt dat er het laatste jaar 20 gevallen van agressie waren op de lijn Turnhout-Binche, goed voor 20 afgeschafte treinen en 1.872 minuten vertraging. Dat 18 van die 20 incidenten zich voordeden op het stuk tussen Brussel en Binche, is nogmaals het signaal dat het splitsen van deze lijn een topprioriteit moet zijn volgende legislatuur. De Kempenaar moet niet opdraaien voor de problemen in Wallonië”, zegt Yoleen Van Camp.

Oplossing beloofd

Op de lijn Turnhout-Antwerpen werden in 2018 in totaal 18 gevallen van agressie gemeld, goed voor in totaal 505 minuten vertragingen maar geen afgeschafte treinen. “De cijfers voor de lijn Turnhout-Binche sluiten aan bij wat Kempense pendelaars de voorbije jaren merken en horen van conducteurs op deze lijn, namelijk dat het stuk in Wallonië problematisch is”, aldus nog Yoleen Van Camp. “Incidenten qua infrastructuur, rollend materieel, stakingen van het Waalse personeel en agressie van treinreizigers zijn schering en inslag. Er is geen enkele reden waarom de Kempenaar die dagelijks van en naar Brussel moet, moet opdraaien voor problemen op spoorlijnen in Wallonië. Dit is dus het zoveelste argument om deze lijn te splitsen, een argument waar ook de NMBS oren naar heeft. Er is een oplossing voor deze trein beloofd in het nieuwe vervoersplan van 2020.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter Verhulst

    Inderdaad een directe lijn dwars door Brussel is te gek voor woorden. Dito bij te lange ritten de lijn. Splitsen. Die ver moeten kunnen overstappen.

Lees meer