De vrachtwagen stond achter de bocht en raakte met de achterkant in de gracht
Koen Baten De vrachtwagen stond achter de bocht en raakte met de achterkant in de gracht

Vrachtwagen gevuld met bio-ethanol rijdt zich vast in Eggerstraat-Noord

Een vrachtwagenbestuurder heeft zich woensdagochtend vastgereden in de Eggerstraat-Noord in Meerbeke nadat hij zijn gps-toestel volgde. De straat is eigenlijk niet geschikt voor zwaar verkeer, maar volgens buurtbewoners rijden er regelmatig vrachtwagens door en zijn er in het verleden ook al problemen geweest in de straat. 

De vrachtwagen zat gevuld met bio-ethanol, wat brandbaar is. Er was geen lek in de tank, waardoor er geen problemen waren. De politie en brandweer waren wel aanwezig en de straat werd even afgesloten voor alle verkeer en voor de veiligheid. De brandweer was uit voorzorg aanwezig. “Er was geen lek geslagen in de vrachtwagen waardoor de inhoud niet kon ontsnappen", aldus Philippe De Cock. Er werd even onderzocht of de inhoud moest worden overgepompt, maar uiteindelijk werd de vrachtwagen gewoon getakeld. Er vielen geen gewonden. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer