Het domein Den Rooy en Smisselbergen heeft er een extra wandelpad bijgekregen.
Natuurpunt Het domein Den Rooy en Smisselbergen heeft er een extra wandelpad bijgekregen.

Wandelroute Den Rooy en Smisselbergen uitgebreid met extra wandelpad

Het natuurgebied Smisselbergen in Meerle heeft er een nieuw wandelpad bij. Natuurpunt heeft de voorbije maanden ook de historische barelen in Den Rooy en Smisselbergen in ere hersteld.

De twee domeinen kwamen respectievelijk in 2014 en 2017 in handen van Natuurpunt die sindsdien het beheer overnamen van het in totaal meer dan 70 hectare groot gebied. In 2016 werd er al eens een wandelroute in Den Rooy opengesteld met vertrek aan de parking bij de Ulicotenseweg. Met de opening van het wandelpad Smisselbergen wordt die route nu een pak uitgebreid.

De wandelroute wordt zaterdag 13 oktober officieel ingehuldigd. Vanaf 12.30 uur zijn er begeleide wandelingen. Op de ontvangst aan de Lage Rooy is er een infostand van Natuurpunt, zijn er diverse kraampjes onder andere met streekproducten en pannenkoeken. Die dag is het betreffende deel van de Lage Rooy eenrichtingsverkeer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer