De groene fietsen met bloemenmandjes staan opgesteld aan bushaltes, in voortuintjes en op openbare plaatsen.
rv De groene fietsen met bloemenmandjes staan opgesteld aan bushaltes, in voortuintjes en op openbare plaatsen.

“Van Horebeke een fietsdorp maken voor alle inwoners”: Groen voert ludieke actie met groene fietsen

Op tien strategische plaatsen in Horebeke staan groene fietsen met bloemenmandjes opgesteld. De actie gaat uit van Groen Horebeke, dat zo de inwoners van de gemeente wil stimuleren om vaker de fiets te nemen.

“De fiets is een goedkoop, efficiënt, ecologisch en gezond vervoersmiddel”, zegt Groen-voorzitster Claire Vanhoutte. “Maar om mensen op de fiets te krijgen, is het nodig dat er meer geïnvesteerd wordt in fietsinfrastructuur. Aan de verschillende overheden vragen we daarom te investeren in meer fietspaden en infrastructuur. De fietspaden moeten veilig zijn en goed onderhouden worden, zodat het een evidentie is om de fiets te nemen. Ook fietsrekken aan alle openbare gebouwen en bushokjes zijn belangrijk. Horebeke is vandaag een fietsdorp dat vooral geliefd is bij de occasionele beroepsfietsers en hobbyfietsers, maar Groen wil dat Horebeke een fietsdorp wordt voor alle inwoners.” De bloemenmandjes die bevestigd zijn aan de fietsen moeten bovendien voor meer sfeer en kleur in de straten zorgen. “De bloemen zorgen daarnaast ook voor nectar voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Ze spelen zo ook een belangrijke rol om de lokale biodiversiteit te ondersteunen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer