De overweg in de Bareelstraat zal vervangen worden door een fietstunnel.
Lieke D'hondt De overweg in de Bareelstraat zal vervangen worden door een fietstunnel.

Exclusief voor abonnees

Binnenkort geen overwegen meer in Ronse?

Infrabel en de stad zijn tot een principeovereenkomst gekomen om de spoorwegovergangen op het grondgebied van Ronse te sluiten. Fietsers en voetgangers zullen de afgesloten overwegen onder meer via fietstunnels kunnen kruisen.

Een Ronse zonder overwegen, als het van Infrabel en het stadsbestuur afhangt, dan komt het er. “Elk jaar gebeuren er volgens cijfers van Infrabel gemiddeld 45 ongevallen aan overwegen”, zegt schepen van Openbare Werken Ignace Michaux (CD&V). “Het vervangen van de overwegen door alternatieven zoals tunnels of bruggen, is goed voor fietsers en voetgangers.” Samen met Infrabel wil de stad nu een alternatief uitdenken voor Ronse. Ze streven naar een beter evenwicht tussen auto, fiets en openbare vervoer, wat ook de verkeersleefbaarheid en de woonkwaliteit ten goede zal komen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer