Er was veel interesse tijdens de eerste vergadering van het nieuwe buurtinformatienetwerk.
rv Er was veel interesse tijdens de eerste vergadering van het nieuwe buurtinformatienetwerk.

Buurtbewoners krijgen uitleg van politie tijdens eerste vergadering buurtinformatienetwerk Horebeke

De eerste vergadering van het gloednieuwe buurtinformatienetwerk (BIN) in Horebeke is een succes gebleken. “Er waren 35 geïnteresseerden aanwezig”, zegt initiatiefnemer Luc Wachtelaer. Het hele grondgebied van Horebeke zal één buurtinformatienetwerk worden.

Tijdens de eerste bijeenkomst kregen de aanwezigen uitleg van de politie. “Er is uitgelegd wat een BIN is en vooral wat het niet is”, zegt Wachtelaer. “Ik heb in de aanloop van deze vergadering gemerkt dat veel mensen verkeerd geïnformeerd zijn. Ze denken dat het niet nodig is of ze wantrouwen de BIN’s omdat ze denken dat het zal leiden tot verkeerd gebruik en verklikkers, maar een buurtinformatienetwerk creëert nu net een kader dat direct en controleerbaar is. Onoordeelkundig gebruik dat via sociale media wel kan, wordt in een BIN beperkt. Het neemt ook een zekere schroom weg bij mensen die anders niet of te laat info zouden doorgeven. Bij twijfel blijft onmiddellijk 101 bellen wel de boodschap.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer