2 De Champagnekelder sluit na dit weekend voorgoed. In het pand komt een restaurant.
Yannick De Spiegeleir De Champagnekelder sluit na dit weekend voorgoed. In het pand komt een restaurant.

Champagnekelder in Klein Turkije sluit deuren

Na dit weekend kan je geen bubbels meer nippen in de Champagnekelder in Klein Turkije. Uitbater Werner Lanneau gooit de handdoek in de ring. “De zaak was niet rendabel genoeg”, klinkt het.

De Champagnekelder opende twee jaar geleden de deuren in een pand waar voorheen een paaldansclub gevestigd was. Huidig uitbater Lanneau nam de zaak vorig jaar over, maar heeft nu beslist om er de stekker uit te trekken. Dit weekend was de zaak voor de laatste keer open. “Met het circulatieplan wist ik dat ik moeilijk mensen uit de rand van Gent zou kunnen aantrekken, maar ik had gehoopt dat het toerisme dat zou compenseren. De zaak blijkt echter niet rendabel genoeg. Ook persoonlijke reden, waar ik verder niet op wens in te gaan, spelen een rol in mijn beslissing.” Het pand is intussen verkocht en zou in de toekomst heropenen als restaurant.

2 Het sfeervolle interieur van de Champagnekelder.
rv Het sfeervolle interieur van de Champagnekelder.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kim De Smet

    Circulatieplan? Andere zaken in dezelfde straat zijn dagelijks goed gevuld... Eerder een slecht uitgewerkt concept. Maar steek het gerust op het circulatieplan.

  • William Van Driessche

    Heeft niks te maken met het circulatieplan, ik kom regelmatig in Gent met openbaar vervoer, daar is gewoon geen cliënteel voor zo iets in Gent want telkens ik in Gent kom en dat is vrij vaak zitten de terrassen en meester restaurants altijd goed vol, en er zijn twee gratis parkings in de rand van Gent en gratis shuttlebussen, trouwens in Klein Turkijje waar de bar gelegen is is er al lang geen doorgaand verkeer meer mogelijk laat staan parkeren

Lees meer