“Dit is tijdelijk: ik ben geen kandidaat om effectief nationaal partijvoorzitter te worden", zegt Cindy Franssen.
Photo News “Dit is tijdelijk: ik ben geen kandidaat om effectief nationaal partijvoorzitter te worden", zegt Cindy Franssen.

Cindy Franssen wordt nationaal partijvoorzitter ad interim van CD&V

De Algemene Vergadering van CD&V heeft Europarlementslid Cindy Franssen aangesteld als een van de twee interim-algemeen voorzitters van haar partij. Tot er een nieuwe voorzitter gekozen wordt, neemt de Einse politica samen met Griet Smaers uit Geel, de touwtjes in handen.

Franssen en Smaers waren de voorbije negen jaar beiden ondervoorzitter van CD&V, organiseerden het Innesto partijcongres en maakten deel uit van de groep van twaalf die een grondige evaluatie maakte van de partij na de tegenvallende verkiezingen van mei laatstleden.

Cindy Franssen (43) startte haar actieve politieke loopbaan op 24-jarige leeftijd als provincieraadslid en OCMW-voorzitter van Wortegem-Petegem. In 2006 verhuisde ze naar Oudenaarde, waar ze meteen ook CD&V-fractieleider werd voor de Oudenaardse gemeenteraad. Sinds 2007 was ze lid van het Vlaams parlement. Tien jaar zetelde zij ook in de Senaat als deelstaatsenator. Met de laatste gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 werd Franssen schepen van Sociale Zaken. Dit bleef ze tot zij haar eed aflegde als Europees parlementslid. Na de verkiezingen van 26 mei maakte Franssen de overstap van Vlaanderen naar Europa.

“Dit is tijdelijk”

Tijdelijk neemt ze samen met Smaers de algemene leiding van de partij op zich. “Dit betekent dat ik onder meer de voorzitters- en bestuursverkiezingen in goede banen leiden, de aansturing van het personeel, de link met de afdelingen, de opstart van de noodzakelijke trajecten in het kader van de aanbevelingen van de groep van 12”, vat Franssen haar interimopdracht samen.

Cindy Franssen is alvast geen kandidaat om effectief voorzitter te worden. “Ik ben namelijk voorzitter van de toezichtscommissie die waakt over de voorzittersverkiezingen, wat meteen een kandidaatstelling uitsluit. Bovendien wil ik mij hierna volledig concentreren op mijn Europees mandaat. Dit nationaal partijvoorzitterschap is tijdelijk”, benadrukt Franssen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer