Bart Picard bereidt de appelplukt voor samen met Guido en Paul
Lieke D'hondt Bart Picard bereidt de appelplukt voor samen met Guido en Paul

Fruitkweker Picard laat bezoekers zelf hun appels plukken

“Wil je appels? Je mag ze zelf plukken!” Fruithoeve Picard zwaait de komende drie weekends de hekken naar zijn boomgaarden open. Bezoekers mogen er zelf hun appels plukken.

“Het is voor de consument wel eens leuk om zelf de fruitpluk mee te maken en te ervaren dat appels niet alleen in een pakje uit de supermarkt, maar uiteindelijk van de boomgaard komen”, bedenkt fruitteler Bart Picard.

Op 14 en 15 september zijn de variëteiten Elstar, Gala en Cox’s beschikbaar. De week erop is de Jonagold aan de beurt en op 28 en 29 september kan je bij Picard naar harteloos Jonagold en Greenstar (look a like Granny Smtih) plukken.

Pluktreintje

Wie niet weet welke appelsoort hij het beste vindt, mag vooraf al eens proeven van de verschillende appelsoorten. De appels kosten 0,80 euro per kilogram. Voor de jonge en iets oudere plukkers rijdt een pluktrein rond tussen de appelbomen. Plukken kan doorlopend van 8.30 tot 17.30 uur. Reservatie is niet nodig.

De boomgaarden bevinden zich achter de Fruithoeve Picard aan de Kromstraat 30 in Horebeke.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer