Korpschef van de Gentse politie Filip Rasschaert.
Wannes Nimmegeers Korpschef van de Gentse politie Filip Rasschaert.

Gentse korpschef denkt dat personeeltekort tegen mei opgelost raakt

“Het is nog tanden bijten tot april of mei, maar tegen dan moet het ergste voorbij zijn.” Dat zegt de Gentse korpschef Filip Rasschaert over het nijpende personeelstekort in zijn korps.

De burgemeester gaf toestemming om extra politiemensen aan te werven, en heeft daar ook budget voor vrijgemaakt. Maar die krachten liggen uiteraard niet voor het grijpen, en bij de politie geldt een heel ingewikkeld systeem rond het toewijzen van nieuwe flikken aan korpsen. “Maar nu weten we dat er 29 kandidaten zijn voor de 26 vacante plaatsen die we bij interventie in Gent hebben. Die mensen zitten nu op school. Tegen mei 2020 zullen er 38 mensen extra in ons korps zijn bijgekomen. We hebben dat ook intern gecommuniceerd.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer