Gestolen auto die twee jaar op de bodem van de Schelde lag, veranderde in mosselbank

Hoe een auto eruitziet die twee jaar lang op de bodem van een rivier heeft gelegen, is te zien op het jaagpad langs de Schelde in Ename bij Oudenaarde. Daar staat een VW Polo, die de Vlaamse Waterweg enkele dagen geleden uit de rivier heeft opgevist. Het koetswerk van de auto is een heuse mosselbank geworden en het interieur zit helemaal onder het slijk. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het gaat om een wagen, die twee jaar gelden werd gestolen”, licht Joost Duhamel, chef van de politiezone Vlaamse Ardennen, toe. De auto is eind vorige week in opdracht van de Vlaamse Waterweg geborgen en heeft sindsdien veel bekijks van passanten.

Verzekering

Opmerkelijk toch, dat de auto er nu blijft staan. “De wagen is door het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, vrijgegeven, omdat we de geschiedenis ervan kennen”, zegt politiechef Joost Duhamel. “Het gaat om een auto die twee jaar geleden in de regio werd gestolen. Een tijd geleden was het wrak al opgemerkt door een peilboot van de Vlaamse Waterweg. Enkele dagen geleden is de wagen uit de Schelde gehaald. Omdat het gerechtelijk onderzoek in die zaak is afgerond, is het wrak niet in beslag genomen en mag het daar worden weggehaald. Maar dat is vermoedelijk een zaak voor de verzekering”, besluit Duhamel.

2 Het koetswerk is een heuse mosselbank.
Ronny De Coster Het koetswerk is een heuse mosselbank.
2
Ronny De Coster

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Fabry

    Die kan in oost Europa zo weer de weg op.

  • Frederik de Huyvetter

    Das pas een musselcar

Lees meer