Schepen Hendrik Blommaert en burgemeester Cynthia Browaeys maken de toetrede tot Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen officieel.
rv Schepen Hendrik Blommaert en burgemeester Cynthia Browaeys maken de toetrede tot Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen officieel.

Horebeke gaat mee voor klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen

Horebeke is toegetreden tot Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen. De gemeente zal ook dit jaar nog het Burgemeestersconvenant met bredere Europese klimaat initiatieven ondertekenen en onder begeleiding van de provincie een klimaatplan opmaken.

Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen is een project waarin steden en gemeenten zich hebben verenigd om de gevolgen van klimaatverandering in te perken en op te vangen. De gemeenten engageren zich eveneens om tegen 2030 40 procent minder CO₂ uit te stoten. “Horebeke zal drie maatregelen uit het regionale klimaatplan mee trekken en toepassen. Het gaat om het rationaliseren van de openbare verlichting, adviseren en ondersteunen bij energetische renovaties en bestrijden van erosie”, laat schepen van Milieu Hendrik Blommaert (Volksbelangen) weten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer