Illustratiebeeld - Horebeke overweegt de aankoop van een mobiele defibrillator.
thinkstock Illustratiebeeld - Horebeke overweegt de aankoop van een mobiele defibrillator.

Horebeke overweegt aankoop mobiele defibrillator voor evenementen

Het gemeentebestuur van Horebeke overweegt om een mobiele defibrillator aan te schaffen. Voor evenementen op locaties waar geen hartmachine hangt, kan het mobiele exemplaar ontleend worden in het gemeentehuis.

Het is Groen Horebeke die een extra hartmachine op de agenda heeft gezet. “We hebben momenteel vijf defibrillatoren op het grondgebied van Horebeke, maar deze bevinden zich allemaal in Sint-Kornelis-Horebeke en Sint-Maria-Horebeke. In Korsele is er geen, terwijl daar wel regelmatig publieke activiteiten plaatsvinden”, verduidelijkt Filip Hebbrecht (Groen). De partij stelt voor om in Korsele een vast toestel te plaatsen. “Maar dat is moeilijk, want er zijn geen openbare gebouwen of scholen in Korsele”, vertelt burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen). De gemeente overweegt nu wel om een mobiele defibrillator aan te schaffen. Organisatoren van evenementen zouden die dan kunnen ophalen in het gemeentehuis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer