Illustratiebeeld - Horebeke overweegt de aankoop van een mobiele defibrillator.
thinkstock Illustratiebeeld - Horebeke overweegt de aankoop van een mobiele defibrillator.

Horebeke overweegt aankoop mobiele defibrillator voor evenementen

Het gemeentebestuur van Horebeke overweegt om een mobiele defibrillator aan te schaffen. Voor evenementen op locaties waar geen hartmachine hangt, kan het mobiele exemplaar ontleend worden in het gemeentehuis.

Het is Groen Horebeke die een extra hartmachine op de agenda heeft gezet. “We hebben momenteel vijf defibrillatoren op het grondgebied van Horebeke, maar deze bevinden zich allemaal in Sint-Kornelis-Horebeke en Sint-Maria-Horebeke. In Korsele is er geen, terwijl daar wel regelmatig publieke activiteiten plaatsvinden”, verduidelijkt Filip Hebbrecht (Groen). De partij stelt voor om in Korsele een vast toestel te plaatsen. “Maar dat is moeilijk, want er zijn geen openbare gebouwen of scholen in Korsele”, vertelt burgemeester Cynthia Browaeys (Volksbelangen). De gemeente overweegt nu wel om een mobiele defibrillator aan te schaffen. Organisatoren van evenementen zouden die dan kunnen ophalen in het gemeentehuis.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer