Schepen Janna Bauters zoekt Horebeekse gezegden en uitspraken.
Lieke D'hondt Schepen Janna Bauters zoekt Horebeekse gezegden en uitspraken.

Horebeke zoekt uitspraken en gezegden in lokaal dialect

De gemeente Horebeke gaat op zoek naar typische Horebeekse uitspraken, gezegden of spreekwoorden. Het college van burgemeester en schepenen wil de uitspraken laten vereeuwigen op enkele nieuwe zitbanken.

“We hebben recent enkele zitbanken aangeschaft die op een paar mooie plaatsen in onze gemeente een rustplaats zullen creëren voor inwoners en toeristen”, vertelt schepen van Toerisme, Cultuur en Communicatie Janna Bauters (Volksbelangen). “We lanceren ook een oproep om typische Horebeekse uitspraken, gezegden of spreekwoorden in te zenden. Deze zullen we aanbrengen op de zitbanken, met een verwijzing naar onze digitale kanalen waar we de betekenis of een woordje uitleg zullen geven bij de uitspraak. Als schepen voor onder meer Toerisme, Cultuur en Communicatie, ben ik verheugd dit allemaal met elkaar te kunnen verbinden en inwoners en bezoekers te laten meegenieten van het Horebeeks erfgoed, zowel de omgeving als de taal.”

Zelf inspreken

Suggesties kunnen tot en met 31 augustus ingestuurd worden. Dat kan door te mailen naar info@horebeke.be, met in het onderwerp ‘Horebeeks taalerfgoed’. De mail moet ook de naam, voornaam en het adres van de afzender bevatten, de betrokken uitspraken, gezegden, zegswijzen of spreekwoorden en hun betekenis, eventueel een bijkomende uitleg over de totstandkoming van de uitspraak en de vermelding of de inzender de tekst ook zelf in het dialect kan inspreken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer