Maarten Van Tieghem en Janna Bauters staan op 26 mei respectievelijk op de Vlaamse en de federale lijst voor Open Vld.
Vue Photography Maarten Van Tieghem en Janna Bauters staan op 26 mei respectievelijk op de Vlaamse en de federale lijst voor Open Vld.

Jonge liberale schepenen uit Horebeke en Wortegem-Petegem wagen hun kans op Vlaams en federaal niveau

Janna Bauters (29) en Maarten Van Tieghem (30) staan bij de volgende federale en Vlaamse verkiezingen voor Open Vld op de Oost-Vlaamse lijsten. De schepenen in respectievelijk Horebeke en Wortegem-Petegem voeren samen campagne onder de roepnaam ‘MaJá!’.

Janna Bauters uit Horebeke neemt de tiende plaats op de federale kamerlijst voor haar rekening, Maarten Van Tieghem uit Wortegem-Petegem prijkt op plaats tien van de Vlaamse lijst. Via hun duocampagne willen de kandidaten hun kennis delen om tot nieuwe ideeën te komen. De campagne hebben ze ‘MaJá!’ gedoopt, een samentrekking van de eerste letters van hun namen, maar ook een verwijzing naar hun optimisme. “Op de vraag of we willen vooruitgaan en of we dat kunnen, antwoorden we als Oost-Vlaming steeds ‘MaJá!’. Oost-Vlaanderen is een provincie van harde werkers. Gewoon doen? MaJá!”, legt Bauters uit. 

Hart voor lokale politiek 

De speerpunten van de campagne zijn een innovatief sterke landbouwsector, een snelle rechtsbedeling, een efficiënte overheid, een liberale gezondheidszorg op maat van iedereen en het stimuleren van talent, zowel via onderwijs als door de ondersteuning van de cultuur- en sportsector. “We hebben elk onze eigen topics: mijn focus ligt eerder op het Vlaamse niveau, terwijl Janna kiest voor materie op federaal niveau”, zegt Van Tieghem. “Toch onderschrijven we samen de nood aan een performante en kleinere overheid.” De kandidaten benadrukken wel dat ze een hart hebben voor lokale politiek. “Maar we hebben meer dan ooit ervaren dat het kader waarbinnen we werken in Brussel wordt uitgetekend”, zegt Bauters.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer