Zo ziet het frauduleuze sms'je eruit.
rv Zo ziet het frauduleuze sms'je eruit.

Parket waarschuwt: opletten met frauduleuze berichten van ‘AXA’

Het parket van Oost-Vlaanderen waarschuwt voor een nieuwe ‘phishing sms’ die in de provincie is opgedoken. Het gaat om een frauduleuze sms’en die in naam van AXA worden verstuurd vanaf het nummer 8128 met als doel de bankrekening van het slachtoffer te plunderen. 

De slachtoffers ontvangen in een eerste bericht een link om te voorkomen dat hun rekening wordt opgeschort. Wie daarop klikt, moet een kaartnummer en codes ingeven. Het parket waarschuwt om daar zeker niet op in te gaan, want met de opgegeven gegevens wordt de rekening van het slachtoffer leeggehaald. Een bank zal trouwens nooit vertrouwelijke gegevens vragen via sms. Wie de link toch heeft geopend en zijn gegevens heeft ingegeven, kan best zo snel mogelijk zijn bank contacteren of de bankkaart laten blokkeren via Card Stop op het nummer 070/34.43.44. Wie een financieel nadeel heeft geleden door de phishing sms, kan klacht neerleggen bij de politie.

Het parket Oost-Vlaanderen heeft ondertussen in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar de fraude.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy De Gieter

    Daar houden ze zich op het parket mee bezig, dieven opsporen van een toestel met een Sim kaart er in, dat gaat niet. Daar zijn ze te lui voor en dat wordt dan geseponeerd.

Lees meer