Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Ronsenaar riskeert jaar cel voor diefstal van drie blikjes bier in Lidl

Ronsenaar F.L. riskeert één jaar cel voor de diefstal van drie blikjes bier in warenhuis Lidl. De man gaf de winkelbediende ook een duw toen zij probeerde te verhinderen dat hij zonder betalen wegliep.

De man begaf zich met een blik bier in de hand naar de kassa en probeerde met zijn bankkaart te betalen, maar die weigerde dienst. Daarop besloot hij het blikje dan maar zonder te betalen mee te nemen. In zijn broek had hij nog twee blikjes verstopt. De winkelbediende probeerde de diefstal nog te verhinderen door de man achterna te lopen, maar ze kreeg een duw. Opvallend: de man verloor op de parking zijn gsm en kaarten en kwam die nadien gewoon terug ophalen. 

Het Openbaar Ministerie vordert een celstraf van één jaar, onder andere omdat het strafblad van de beklaagde al aardig gevuld is. Er staan onder meer 35 veroordelingen in de politierechtbank op. De rechter overweegt een werkstraf en stelt de zaak uit naar 25 november om na te gaan of dat mogelijk is voor de beklaagde.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer