2 Ook de achter- en voorgevel van de appartementen aan de Tichelrei werden in het nieuw gestoken.
Yannick De Spiegeleir Ook de achter- en voorgevel van de appartementen aan de Tichelrei werden in het nieuw gestoken.

Sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent pakt verouderd patrimonium aan: “Meerjarenplan tegen midden 2020 op tafel”

Sociaal wonen in Vlaanderen bestaat officieel 100 jaar. Tijdens de eerste Sociaal Wonendag stelde de Gentse huisvestingsmaatschappij WoninGent onder meer de deuren open van haar renovatieproject in de Tichelrei.

WoninGent maakt werk van een globale aanpak van haar verouderd patrimonium. “Met haar 115 jaar op de teller is onze huisvestingsmaatschappij de oudste van Vlaanderen. Dat reflecteert zich in de gebouwen. We staan voor de grote uitdaging om het verouderde patrimonium aan te pakken en naar de 21ste eeuw te brengen”, zegt Marc Heughebaert, voorzitter van WoninGent. “Momenteel werken we aan meerjarenplan voor een versnelde aanpak. Dat moet klaar zijn tegen midden 2020.”

2 WoninGent-voorzitter Heughebaert en schepen Heyse in een van de gerenoveerde energiezuinige appartementen aan de Tichelrei.
Yannick De Spiegeleir WoninGent-voorzitter Heughebaert en schepen Heyse in een van de gerenoveerde energiezuinige appartementen aan de Tichelrei.

In de Tichelrei werden de oorspronkeljk 110 verouderde en kleine appartementen omgevormd tot 85 voldoende ruime en kwaliteitsvolle appartementen met een tot drie slaapkamers. In de renovatie werden energiezuinigheid en architecturaal erfgoed met elkaar verzoend. Om het gerenoveerde gebouw extra energiezuinig te maken ontving WoninGent 1,3 miljoen subsidies uit het klimaatbudget van de Stad Gent. “In ons- klimaat- en woonbeleid vinden we het belangrijk dat niet alleen de happy few in comfortabele energiezuinige woningen kunnen wonen. Zeker huurders van sociale woningen hebben baat bij een lage energiefactuur. Daarom kiezen we ervoor om de sociale huisvestingsmaatschappijen een financiële ondersteuning aan te bieden”, schetst schepen van Wonen Tine Heyse (Groen).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer