Het tramverkeer lag maandagochtend in de knoop.
James Arthur Het tramverkeer lag maandagochtend in de knoop.

UPDATE: Gentse trams rijden weer...

Om 10.20 uur maandag  is het Gentse tramverkeer langzaam weer op gang gekomen. De afgerukte bovenleiding in de Vlaanderenstraat is hersteld. “Het eerste uur zullen er wel nog vertragingen zijn.”

Alle rijtuigen stonden stil iets na 9 uur maandagmorgen, door een kabelbreuk in de Vlaanderenstraat. Daar trok een werfwagen, op weg naar de Sint-Baafskathedraal, de leiding stuk. “Het gaat om zwaar vervoer met een kraan achterop, die blijkbaar te hoog uitstak”, zei Sonja Loos van De Lijn. Gevolg: de stroom van het hele stadsnet viel weg, en 16 trams stonden stil. 

Omstreeks 10.15 uur was het euvel hersteld. “Het tramverkeer komt nu langzaam weer op gang, maar het eerste uur zullen er wel nog steeds vertragingen zijn.” Het komt in Gent wel vaker voor dat bovenleidingen geraakt worden. Nochtans hangt de laagste kabel 4,20 meter hoog, wat voldoende zou moeten zijn.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer