Archiefbeeld - De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Horebeke is één van de deelnemende harmonieën.
Foto Ronny De Coster Archiefbeeld - De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Horebeke is één van de deelnemende harmonieën.

Vier harmonieën brengen samen concert met meer dan honderd muzikanten en vijf dirigenten

Meer dan honderd muzikanten en vijf dirigenten brengen op zaterdag 20 april het unieke concert ‘4 to the floor’, een samenwerking tussen vier harmonieën uit Brakel, Horebeke, Zwalm en Moerbeke.

“Een lente- of herfstconcert is sinds jaar en dag een traditie in elk dorp of gemeente. Zelfs een samenwerking tussen twee naburige muziekkorpsen is niets nieuw meer. Wij schakelen dit jaar een versnelling hoger. Maar liefst vier verenigingen uit de Vlaamse Ardennen slaan de handen in elkaar en brengen het unieke spektakel ‘4 to the floor’”, zegt Karel Bauters. Het gaat om de Koninklijke Harmonie Eendracht Brakel, de Koninklijke Harmonie Trouw Aan Kunst Moerbeke-Atembeke, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Horebeke en de Zwalmfanfare. “De voorzitters hadden al enkele jaren het idee om een concert te brengen met de verschillende muziekverenigingen waarbij we muziekwerken kunnen brengen die enkel in een grote bezetting gespeeld kunnen worden.” Het resultaat is een concert met vijf dirigenten en meer dan honderd muzikanten. Ze zullen vijf werken spelen, telkens geleid door één van de vijf dirigenten.

Het concert vindt plaats op 20 april om 20 uur in de grote turnzaal van de Viso Cor Mariae in Brakel. Gewone tickets kosten 10 euro, een vip-arrangement met receptie en hapjes kost 40 euro. Een kaart bestellen kan bij de muzikanten en bestuursleden of via 4tothefloor.info@gmail.com.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer