Drie van de vier jonge uiltjes op de zolder van de kerk.
rv Drie van de vier jonge uiltjes op de zolder van de kerk.

Vier jonge uilen geboren in nestkast op zolder van kerk in Horebeke

Heuglijk nieuws uit de zolder van de kerk in Horebeke. Er zijn vier kerkuilen geboren in een nestkast. Ludo Vanderlinden van Natuurpunt Kern Rondom Burreken kon de uilskuikens ringen.

“In 2005 hebben we een nestkast geplaatst op de zolder. Ze werd al snel bewoond, maar door het wegvallen van een van de oude uilen bleef de kast de volgende jaren onbezet. Tot vorig jaar, toen er opnieuw twee jongen waren”, vertelt Ludo. Dit jaar is het met vier jongen nog drukker in de nestkast. “Ze zijn in prima conditie en ze kregen al een ringetje om de poot. Zo kunnen ze later nog gelinkt worden aan Horebeke.” Dit jaar is trouwens een goed uilenjaar. Er zijn veel muizen en dus veel voedsel voor de jonge uilen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer