Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Werkstraf van 50 uur voor slag in gezicht van vriend die man onder invloed wil verhinderen om nog te rijden

Een twintiger uit Ronse die één van zijn vrienden op 1 juli 2018 een neusbreuk heeft geslagen, moet een werkstraf van 50 uur uitvoeren. De jongeman verloor zijn zelfbeheersing toen de vriend wou verhinderen dat hij dronken met de wagen zou rijden.

De feiten speelden zich af na een nachtje stappen. De beklaagde had te veel gedronken, maar wilde toch nog met zijn wagen naar huis rijden. Het slachtoffer probeerde dat te verhinderen door onder andere op de passagiersstoel te gaan zitten en de sleutels van de beklaagde af te nemen. Het slachtoffer moest het bekopen met een slag in het gezicht. Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van zes maanden en een boete van vierhonderd euro met probatie-uitstel, maar de twintiger komt er van af met een werkstraf van vijftig uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer