Beeld ter illustratie
Getty Images/iStockphoto Beeld ter illustratie

Jongen (7) speelt met metaaldetector in tuin en vindt Duitse helm met schedel en granaten

Een zevenjarige jongen deed deze namiddag in zijn tuin aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren een bizarre ontdekking toen hij met een metaaldetector aan het werk was. Hij stootte op granaten, munitie, wapens en een oorlogshelm met een schedel. De lokale politie van de zone CARMA ging ter plaatse en sloot de tuin met politielint af.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, zakte in de vooravond naar Helchteren af om de situatie ter plaatse te bekijken. Volgens burgemeester Alain Yzermans (sp.a) van Houthalen-Helchteren is de helm wellicht van Duitse oorsprong en zou alle aangetroffen oorlogstuig vanuit de Tweede Wereldoorlog afkomstig zijn.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Angelo De vie

    Heb ook een detector, al veel nog niet afgeschoten munitie gevonden. Er zit een schat aan geschiedenis in de grond. Super leuk maar indd soms gevaarlijk spul zoals bommen en granaten. Maar 7jaar en al zo diep kunnen graven? Grote dingen kunnen van een meter diep of meer gevonden worden....

  • robrecht Peeters

    zit de witte brigade hier achter......want de gedode soldaat werd ogenschijnlijk begraven nadat men hem liquideerde.Vermeldt de helm van de gedode binnenin geen naam zoals de stoffen mutsen. Wat heeft zich daar afgespeeld.

Lees meer