De vrouw werd bewusteloos aangetroffen in haar woning langs de Vijverstraat.
Google Street View De vrouw werd bewusteloos aangetroffen in haar woning langs de Vijverstraat.

Bewoonster (72) in kritieke toestand naar ziekenhuis na CO-intoxicatie in Houthulst

De 72-jarige bewoonster van een woning in de Vijverstraat in Houthulst is zaterdagvoormiddag in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze geïntoxiceerd raakte door CO.

De zus van M.T. sloeg alarm, toen ze tijdens haar dagelijkse bezoekje geen gehoor kreeg. De brandweer werd opgeroepen en stelde vast dat in de woning een veel te hoge concentratie aan koolstofmonoxide (CO) hing. Binnen troffen ze de 72-jarige bewoonster bewusteloos aan. 

De hulpdiensten stelden nog een lichte polsslag vast bij de vrouw en dienden haar ter plaatse de eerste zorgen toe. Ook de MUG-heli werd opgeroepen en landde in een veld nabij de woning. Het slachtoffer werd uiteindelijk in kritieke toestand overgevlogen naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Ze werd meteen naar een decompressiekamer overgebracht. Zondag was haar toestand nog ongewijzigd.

De vrouw woonde alleen in het huis. De politie Polder deed de nodige vaststellingen en is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van de CO-intoxicatie. Mogelijk lag een slecht werkend kacheltje aan de oorzaak.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer