De politie trof ook illegalen aan op de Lijnbus.
PZ Polder De politie trof ook illegalen aan op de Lijnbus.

Bizar gevolg van gesloten grens: illegale verstekelingen belanden in Houthulst in plaats van Calais

Acht illegalen zijn donderdag ongewild het slachtoffer geworden van de stiptheidsacties van de Franse douane en de gesloten grens in Adinkerke. Ze waren aan boord geklommen van een Franse vrachtwagen die richting Calais reed, maar belandden uiteindelijk in Houthulst.

De illegalen, mannen en vrouwen uit Eritrea, hoopten om in Calais de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken. Maar door de gesloten grens en de gesloten afritten voor Adinkerke reed de trucker wellicht in Nieuwpoort af om zo tot in Diksmuide te rijden. Daar zette hij zijn truck aan de kant langs de Iepersteenweg, tussen Diksmuide en Houthulst. Eenmaal geparkeerd hoorde de trucker vreemde geluiden uit zijn laadruim en belde de politie. Die kon de acht illegalen snel oppakken. Later op de dag werden op de Lijnbus naar Ieper ter hoogte van Woumen nog eens drie illegalen aangetroffen. Het ging opnieuw om mensen uit Eritrea. De politie verwittigde de Dienst Vreemdelingenzaken. Er wordt nu onderzocht of er sprake is van mensenhandel. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maurice snelders

    Hoe komen die hier????

Lees meer