3 Ongeval in 2016: de wagen van Lieselot M.
Bart Boterman Ongeval in 2016: de wagen van Lieselot M.

Lieselot (31) reed drie jaar geleden beste vriendin dood onder invloed, nu veroorzaakt ze opnieuw ongeval

Een 31-jarige vrouw uit Lo-Reninge heeft voor de tweede keer in amper drie jaar tijd een ongeval veroorzaakt onder invloed. Op 4 juni 2016 reed Lieselot M. een vriendin dood met 1,74 promille alcohol in haar bloed. Vorig weekend veroorzaakte ze opnieuw een ongeval, deze keer had ze drugs genomen. Het slachtoffer raakte gewond, maar is niet in levensgevaar. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De vrouw verklaarde de avond voordien een joint te hebben gerookt. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een werkstraf van 125 uur, zes maanden rijverbod en een boete van 3.000 euro: die straf kreeg Lieselot M. nadat ze in 2016 een van haar beste vriendinnen doodreed bij een zware crash langs de Iepersesteenweg in Woumen bij Diksmuide. De 31-jarige vrouw week toen na een avondje stappen van haar rijbaan af en reed frontaal tegen een aankomend voertuig. In die wagen zat Elien Van Ryckeghem uit Brugge als passagier. Haar partner en bestuurder Dirk De Vriese, een ex-voetballer, overleefde het ongeval, Elien had minder geluk. Uit vaststellingen bleek dat doodrijdster Lieselot M. maar liefst 155 kilometer per uur reed in een zone 90 én dat ze vlak voor de fatale crash nog versnelde. Ze had bovendien 1,74 promille alcohol in haar bloed. De straf van de politierechter was dus relatief mild. M. zelf verklaarde in de rechtbank heel veel spijt te hebben en was zelfs aanwezig op de uitvaart van haar overleden vriendin.

3 Ongeval in 2016: van de wagen van Dirk De Vriese bleef niet veel over.
Bart Boterman Ongeval in 2016: van de wagen van Dirk De Vriese bleef niet veel over.

Wéér onder invloed

Nu blijkt dat de straf van de politierechter niet veel indruk heeft gemaakt op de vrouw. Op 11 mei veroorzaakte ze opnieuw een zwaar verkeersongeval, deze keer onder invloed van drugs. Op een kruispunt in Houthulst verleende ze geen voorrang, waarna het tot een aanrijding kwam. De bestuurder van het aangereden voertuig raakte gewond, maar verkeert gelukkig niet in levensgevaar. Lieselot M. lijkt nog steeds haar lesje niet geleerd te hebben. Binnenkort zal ze zich opnieuw voor de politierechter moeten verantwoorden. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Volgens haar eigen verklaringen had ze de avond voordien een joint gerookt, waardoor ze positief testte. Dirk De Vriese, de partner van slachtoffer Elien, hoopt dat de vrouw deze keer écht wordt gestraft. De nabestaanden besloten na overleg dat ze liever niet willen reageren op de nieuwe feiten omdat het emotioneel te zwaar zou worden. 

3 Elien Van Ryckeghem (27), de verloofde van voetbalmakelaar Dirk De Vriese, kwam om het leven.
HLN Elien Van Ryckeghem (27), de verloofde van voetbalmakelaar Dirk De Vriese, kwam om het leven.

211 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • JAN krommentak

    wat zeggen ze over die ezel zo zie je maar na zoiets meegemaakt te hebben toch terug hervallen in hetzelfde patroon dus weer één die niet meer geredden is en niet voor rede vatbaar is , spijtig levenslang rijverbod voor er weer onschuldig slachtoffers vallen

  • Johan Billiet

    Vinden politierechters waarschijnlijk goed...betekent werk voor hen, waarmee hun voortbestaan wordt verzekerd..

Lees meer