Frank De Smet en directeur Bruno Vanbeselaere in het sociaal restaurant in De Link op de site van de Vleugels in Klerken.
GUS Frank De Smet en directeur Bruno Vanbeselaere in het sociaal restaurant in De Link op de site van de Vleugels in Klerken.

Zorgcentrum de Vleugels biedt elke werkdag menuutje aan in nieuw sociaal restaurant

Voortaan kunnen niet enkel de bewoners en het personeel van de Vleugels in Klerken genieten van een verse dagschotel in De Link. Sinds kort zijn ook senioren en sporadische bezoekers welkom in het sociaal restaurant. En het zorgcentrum heeft nog plannen in de ‘horecabranche’.

“Met ons nieuwe sociaal restaurant mikken we op senioren uit de buurt, maar ook op sporadische bezoekers of ouders van onze bewoners”, zegt Frank De Smet van het centrum de Vleugels waar mensen met een beperking wonen en werken. “We bieden van maan- tot en met vrijdagmiddag een dagschotel aan bereid in onze eigen keuken. Op het menu staat een soep, hoofdgerecht en dessert voor acht euro. We vragen de mensen wel om minimum één dag op voorhand te reserveren. In het weekend kan iedereen dan terecht in onze tearoom tussen 13 en 17 uur waar we koffie en taart in de aanbieding hebben. Zowel het restaurant als de tearoom zijn in het gebouw De Link op ons domein.”

Cafetaria bij manege

De Vleugels heeft in de Stokstraat ook een manege voor hippotherapie. “Daar zijn de werken voor een cafetaria afgerond. Dat openen we in de loop van volgend jaar”, geeft De Smet nog mee. “We bouwen daar een ontmoetingsplek uit. Zo plannen we er ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Binnenkort kunnen geïnteresseerde bewoners van de Vleugels een opleiding volgen. Ze leren daarin hoe ze moeten bestellen, zodat ze kunnen meehelpen in onze nieuwe cafetaria en eventueel ook in ons sociaal restaurant in De Link. Tot slot kunnen we een beroep doen op vrijwilligers. Ik wil wel benadrukken dat we niet evolueren naar een horecazaak. Alles kadert in ons sociaal project waarbij we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met onze werking.” Reserveren voor het sociaal restaurant kan op 051/50.12.12 of receptie@devleugels.be. Op www.devleugels.be vind je het dagmenu.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jurgen degraeve

    En dan versteld staan dat er geen zelfstandigen meer zijn, verdiend al miljoenen en nog niet genoeg. Het werk afpakken van de kleine zelfstandige, daar zijn die overheidsbedrijven goed in.

Lees meer