2
RV

Kraantjeswater weldra weer geur- en smaakvrij

Binnen 48 uur moet het kraantjeswater overal in Antwerpen en de Zuidrand van de stad opnieuw smaak- en geurloos zijn, dat laat Water-link weten. De verdeler heeft een oplossing gevonden zodat de alg niet meer in het drinkwater terecht komt.

Water-link heeft gisteren met succes de nodige aanpassingen doorgevoerd in het zuiveringsproces. Hierdoor kunnen, na de neutralisatie van de algen, ook de organische reststoffen niet meer in het drinkwater terechtkomen. Deze - onschadelijke- organische reststoffen waren de oorzaak van de geur- en smaakveranderingen. Concreet zal vanaf zaterdagochtend de verbetering merkbaar zijn in Antwerpen-Zuid, de districten Wilrijk, Hoboken, Berchem en in Edegem, Hove en Mortsel. Vanaf zondagochtend verwacht Water-link een normalisering in Antwerpen Centrum, Linkerkoever en Borgerhout. Dit zal ook het geval zijn in de gemeenten Kontich en Boechout die door de Pidpa worden bevoorraad met drinkwater afkomstig van water-link.

Water-link benadrukt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid en dat het kraantjeswater perfect drinkbaar is en aan alle wettelijke normen voldoet. 

2 Het gezonken schip vervoerde ammonium, een meststof waar de alg zich te goed aan kon doen
Vanderveken Het gezonken schip vervoerde ammonium, een meststof waar de alg zich te goed aan kon doen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van Buynder

    Inderdaad het stink niet meer naar zink maar naar chloor. Is het water momenteel goed voor de gezondheid?

  • Ian Vandenbossche

    Deze water verdeler krijgt voortdurend miljoenen om het water naar onze kraantjes te sturen. Blijkbaar slagen ze er dan nog niet in om ons kwaliteitsvol water te leveren. Trouwens, waarom deze geldverslindende ‘tussen’bedrijven die verbruikers veel teveel geld kosten. Zelfde met gas en electriciteit.

Lees meer