PHOTO NEWS

Moeder (41) en dochter (19) plegen rijexamenfraude: “Mama spreekt enkel Chinees, dus vroeg ze mij om examen in te vullen”

Een 41-jarige Chinese vrouw uit Hove en haar 19-jarige dochter staan voor de Antwerpse rechtbank terecht voor fraude bij het behalen van een rijbewijs. Ze riskeren allebei 10 maanden gevangenis en 8.000 euro boete.

De dochter had zich in oktober 2017 met de identiteitskaart van haar moeder aangeboden in het rijexamencentrum in Kontich. Ze wilde er in naam van haar moeder – die geen Nederlands spreekt – het theoretisch examen afleggen. Een medewerker ontdekte echter dat de jonge vrouw niet op de foto op de identiteitskaart leek en verwittigde de politie.

De 19-jarige gaf de fraude toe. “Mijn moeder spreekt geen Nederlands. Enkel Chinees. Ze kan de examenvragen niet begrijpen. Dus ze heeft me gevraagd om in haar plaats te gaan. Achteraf stom natuurlijk.”

Dat de vrouw, die al 15 jaar in België verblijft, het Nederlands niet machtig is, deed de Antwerpse strafrechter de wenkbrauwen fronsen. “Hoog tijd voor een cursus”, klonk het.

Vonnis op 10 april.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer