Bart Massin verhuurt bedrijfsruimtes voor korte periodes aan mensen met vrije beroepen. Kristien Willemsen, Ann De Groof, Inneke Meeusen, Lies Pollet, Bart Massin. 
Foto De Freine Bart Massin verhuurt bedrijfsruimtes voor korte periodes aan mensen met vrije beroepen. Kristien Willemsen, Ann De Groof, Inneke Meeusen, Lies Pollet, Bart Massin. 

Oud koetshuis coworkingspace voor zorgverleners

KINESISTEN, PSYCHOLOGEN, DIËTISTEN ... HUREN KABINET IN HORTENSIAHOF

Het Medisch Centrum Hortensiahof is plechtig ingehuldigd. Buren en omwonenden werden uitgenodigd voor een glaasje en konden ontdekken hoe het oude koetshuis werd getransformeerd in een Medisch centrum met wachtruimte en vier kabinetten. Hortensiahof is een coworking space voor zorgverleners met speciale aandacht voor starters.

Een coworking space voor zorgverleners, zo zou je het nieuwe Hortensiahof in Hove kunnen omschrijven. Duizend vierkante meter woonoppervlakte waarvan er een deel wordt ingenomen door praktijkruimtes en enkele wachtzalen voor diëtisten, psychologen en andere zorgverleners. Eigenaar is Bart Massin (38) die zelf niet in de sector actief is. "Ik werk in de sector van de elektrische voertuigen, maar mijn vrouw zit in de zorg. Zelf werk ik erg graag in een coworking space en zo zijn we op het idee gekomen om iets dergelijks in te richten voor de zorg," legt Bart uit.


Hortensiahof richt zich op iedereen die een zorgfunctie kan aanbieden, maar heeft speciaal oog voor starters. "Hier kunnen starters erg goedkoop een praktijkruimte huren volgens hun noden. De ruimtes worden flexibel per dagdeel verhuurd. Elke dag bestaat uit drie delen: van 8 uur 's morgens tot 12 uur. Van 13 uur tot 17 uur en van 18 uur tot 22 uur. De maandelijkse huur van een vast dagdeel omvat alle dagdelen in deze maand", vertelt Massin. Zo kan je als psycholoog bijvoorbeeld elke maandag een ruimte huren van 13 uur tot 17 uur. Per blok van vier uur betaal je 125 euro. Daarin zitten ook de algemene kosten als water, elektriciteit, verwarming en internet en het gebruik van de gemeenschappelijke delen als de wachtkamer. "De inrichting van het kabinet is voor de zorgverlener zelf," aldus Bart.

Extra tijdsblok

Voor startende diëtiste Kristien Willemsen en psychologe Lies Pollet is deze vorm van coworking absoluut een meerwaarde. "Als starter is een permanente praktijk huren enorm duur. Op deze manier kan je die kosten delen en tegelijk je patiëntenbestand opbouwen. Bovendien is alles erg flexibel. Als je merkt dat je meer tijd nodig hebt, kan je een extra tijdsblok bijhuren," vertelt Willemsen. Ook is er volgens Pollet een meerwaarde voor de patiënt. "De verschillende zorgfuncties worden gecentraliseerd. Een diëtiste die een patiënt heeft die met een eetstoornis kampt, kan perfect terecht bij een psycholoog die werkt rond eetstoornissen binnen Hortensiahof. Dat bespaart de patiënt heel wat reiskilometers."


Op dit moment zijn er vier zorgverleners actief in Hortensiahof: twee aanvullende diëtisten, een psychologe voor eetstoornissen en een psychologe/therapeut gespecialiseerd in burn-outbegeleiding. "Maar er is nog voldoende ruimte voor extra mensen. We kunnen gemakkelijk tot 75 zorgverleners gaan per maand," zegt Massin. "Elke Medische of paramedische activiteit is welkom om het team te versterken."

Lees meer