rv

Schepenpostjes in Hove verdeeld: terugkeer oudburgemeester naar bestuur

De kogel is door de kerk in het Antwerpse Hove. De drie huidige schepenen voor N-VA, inclusief burgemeester Koen Volckaerts, blijven op post. Ze worden bijgestaan door twee schepenen van Fan van Hove (kartel CD&V-Open Vld) met gewezen burgemeester Luc Vuylsteke de Laps als grootste blikvanger.

De nieuwe schepenmandaten moeten vanavond nog voorkomen op de kartelvergadering van Fan van Hove, daarna kan ze pas officieel bekrachtigd worden. Burgemeester Koen Volckaerts krijgt extra hooi op zijn vork met de bevoegdheid gemeentelijke infrastructuur. Ook veiligheid, openbare werken, mobiliteit, burgerlijke stand en patrimonium blijven onder zijn vleugels.

Luc Vuylsteke de Laps, burgemeester van Hove van 1989 tot 2012, wordt eerste schepen voor Fan van Hove. Onder zijn portefeuille vallen de bevoegdheden financiën en begroting, ruimtelijke ordening, bestuurlijke organisatie en lokale economie. Nog voor Fan van Hove zetelt Els Pauwels, tussen 2007 en 2012 ook al schepen, bevoegd voor communicatie, sport, jeugd en woonbeleid. Ze wordt vanaf januari ook voorzitter van het Bijzonder Sociaal Comité waardoor de huidige schepenpost van OCMW-voorzitter wegvalt. Hove doet het vanaf januari met andere woorden met één schepen minder.

Voor N-VA blijven Gerda Lambrecht (onderwijs en cultuur) en Bart Van Couwenberghe (natuur en digitalisering) gewoon op post na nieuwjaar. Guido Sels (N-VA) blijft de voorzitter van de gemeenteraad.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer