2 Vanuit een kraan op ruim dertig meter hoogte eisen arbeiders een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klinkt het bij collega's.
Marc De Roeck Vanuit een kraan op ruim dertig meter hoogte eisen arbeiders een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klinkt het bij collega's.

Torenkraanklimmers terug op begane grond

De zevental mannen die gisterenochtend op een torenkraan klommen in Hove om hun ongenoegen te uiten tegenover hun Brusselse werkgever, staan weer op begane grond. 

"Het zijn sympathisanten en onder andere de vakbond die tot hier zijn gekomen en de mannen uiteindelijk hebben kunnen overtuigen dat dit niet de manier is om te onderhandelen. De mannen zijn uiteindelijk dan zelf naar beneden geklommen," vertelt woordvoerder van de politiezone HEKLA.

De arbeiders eisen een rechtvaardige betalingsregeling. "Eén van de mannen is ziek en heeft zelfs geen geld om medicatie te kopen", klonk het gisteren bij collega's. 
De politie had aanvankelijk afgesproken om de mannen op te pakken als ze terug op de grond stonden. "Maar dat was uiteindelijk niet nodig. De mannen hebben beloofd om niet terug in de kraan te klimmen."

2 Ook op de begane grond raakten de gemoederen soms even verhit.
Marc De Roeck Ook op de begane grond raakten de gemoederen soms even verhit.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Statham

    Kosten van de hulpdiensten laten betalen.

  • chantal bruyneel

    Ze hebben beloofd niet meer omhoog te klimmen.....jaja

Lees meer