2 Deze container blokkeerde vrijdag een tijdlang een van de toegangen tot de Transportzone Meer/Hazeldonk.
Toon Verheijen Deze container blokkeerde vrijdag een tijdlang een van de toegangen tot de Transportzone Meer/Hazeldonk.

Uitstapje naar de Galderse Meren in Breda? Vergeet het maar, Antwerpenaars komen er niet in

De Nederlandse gemeente Breda weert alle Antwerpse bezoekers aan de Galderse Meren. Afgelopen vrijdag werd er zelfs een container geplaatst op een toegangsweg van de Transportzone Hazeldonk/Meer op de grens met Hoogstraten. Alle gegevens van Antwerpenaren worden doorgespeeld aan de Nederlandse politie wanneer ze gecontroleerd worden.

2 De wegen naar de Galderse Meren werden afgesloten.
Politieteam Weerijs De wegen naar de Galderse Meren werden afgesloten.

Goed weer betekent voor de Galderse Meren altijd veel bezoekers die een beetje verkoeling komen zoeken. Onder hen ook veel inwoners uit de grensstreek aan Belgische zijde, zoals inwoners uit Kalmthout, Essen, Wuustwezel en Hoogstraten. “Breda staat voor een gastvrije en gezellige stad ook voor onze zuiderburen. Helaas, zijn de bezoekers vanuit de provincie Antwerpen door ‘code oranje’ even niet welkom”, klinkt het bij burgemeester Paul Depla van Breda. “Inwoners van de provincie Antwerpen worden sterk ontraden naar Nederland te gaan voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen, café-bezoek of gezelligheidstripjes. Dat geldt dus ook voor een bezoek aan de Galderse Meren. Bij alle toegangswegen tot de Galderse Meren vinden controles plaats. Mensen uit de provincie Antwerpen worden teruggestuurd en gegevens van deze mensen worden doorgegeven aan de Koninklijke Marechaussee. Het virus is nog steeds onder ons en als we nu gaan verslappen, kan dat een grotere toename van besmettingen veroorzaken. Dat is het laatste wat we willen.”

Container

Voor het weekend liet de gemeente Breda op een van de toegangswegen van de Transportzone Hazeldonk/Meer nog een container plaatsen, maar die moest opnieuw verwijderd worden onder druk van de bedrijven in de buurt én omdat de container een weg blokkeerde die op de calamiteitenroute ligt.

Lees meer