Schepen Bart Van Couwenberghe (N-VA), burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) en schepen Gerda Lambrecht (N-VA) zetten Jeanne het afgelopen weekend in de bloemetjes.
rv Schepen Bart Van Couwenberghe (N-VA), burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) en schepen Gerda Lambrecht (N-VA) zetten Jeanne het afgelopen weekend in de bloemetjes.

Unicum in Hove: Jeanne Bens 105 jaar geworden

Ereburger en oudste inwoner van Hove, Jeanne Bens, is 105 jaar geworden. Een primeur voor de gemeente. Afgelopen weekend werd dat goed gevierd in woonzorgcentrum Cantershof. Het bestuur zette Jeanne letterlijk in de bloemetjes en overhandigde een mand met streekproducten en verjaardagswensen van Koning Filip.

Op 27 april 1914 werd Jeanne geboren in het café aan de Veldkantvoetweg. In 1937 trouwde ze met Louis Vrancken. Tijdens de tweede wereldoorlog woonde het koppel even in Kontich maar nadien vonden ze hun weg terug naar de Hovese Nieuwstraat. Aan het einde van de oorlog werd enige dochter Anita geboren. Na het overlijden van Louis in 1984 bleef Jeanne nog alleen wonen tot 2013. Daarna trok ze in bij haar dochter die een tijdje later ziek werd en overleed in 2015. Daarna vond Jeanne haar vaste stek in Cantershof, waar ze nu nog steeds woont. Het kranig vrouwtje bezoekt nog regelmatig haar man en dochter op het kerkhof.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer