UZ Leuven
vertommen UZ Leuven

Aantal coronapatiënten blijft laag in UZ Leuven

In UZ Leuven worden momenteel 5 patiënten verzorgd met COVID-19. Daarvan liggen 2 patiënten nog op intensieve zorg van de eerste coronagolf, waarvan 2 aan een beademingstoestel. Momenteel zijn er geen nieuwe bevestigde COVID-19-patiënten op intensieve zorg.

UZ Leuven is en blijft een referentielabo voor het testen op het coronavirus. Uit de meest recente cijfers blijkt dat het aantal besmettingen voorlopig nog laag blijft in onze regio. Maandag gebeurden er in het Leuvense labo bijvoorbeeld 575 testen waarvan er 0 positief waren. Zondag een gelijkaardig scenario want toen waren slechts 4 van de 464 testen positief. Ook het aantal opgenomen patiënten in UZ Leuven blijft laag. Momenteel worden er 5 patiënten verzorgd met COVID-19 in het Leuvense ziekenhuis. Daarvan liggen 2 patiënten nog op intensieve zorg van de eerste coronagolf, waarvan 2 aan een beademingstoestel. Momenteel zijn er ook geen nieuwe bevestigde COVID-19-patiënten op intensieve zorg.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer