Beginnerscursus startende imkers van De Krainer Bieenvrienden Wilsele was een succes

Imkersclub De Krainer Bieenvrienden Wilsele had een beginnerscursus voor startende imkers ingericht. Deze werd afgesloten met een kleine receptie en proclamatie op de boerderij van Jos Peeters in Huldenberg.

Dat de bijtjes het moeilijk hebben en alle hulp van de imker kunnen gebruiken is geweten. Daarom organiseerde de vereniging De Krainer Bieënvrienden dit voorjaar een cursus voor beginnende imkers. En die onderscheidde zich van alles wat in België op dit ogenblik bestaat; hij is gebaseerd op successen van kortseminaries in de Verenigde Staten, de theorielessen werden samengebald in twee dagen en enkel beschouwd als startpunt. De eigenlijke vorming van de imker werd gestimuleerd door interactieve praktijklessen. De omvang van de groep werd bewust beperkt gehouden om intensiever te kunnen werken.

De cursus werd onlangs afgerond. Niet minder dan 39 kandidaat-imkers legden met succes de eindproef af. Monique Swinnen van de Bestendige Deputatie Vlaams-Brabant reikte hen een imkercertificaat uit. Deze lichting telde vooral jongere geïnteresseerden - de jongste was amper dertien jaar oud - waaronder zowat ongeveer een derde vrouwen. “Volgend jaar houden we vanaf januari-februari opnieuw een cursus. De vraag was immers groter dan het aanbod”, aldus Jan Stevens, voorzitter van de Krainer Bieënvrienden. Meer info op www.krainer.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer