MSH
MSH MSH

Ben je van de partij op de Nacht van de Vroedmeesterpad?

Natuurpunt Druivenstreek organiseert in samenwerking met Regionaal Landschap Dijleland vzw op zaterdag 25 mei de Nacht van de Vroedmeesterpad. Iedereen is tussen 17 uur en middernacht welkom aan Centrum Ganspoel op de Ganspoel 2 in Huldenberg.

De Vroedmeesterpad is een uniek amfibie, het mannetje draagt zorg voor zijn kroost en dat is zeldzaam in de amfibieënwereld. Maar ondanks dit zorgzaam handelen van de vader, gaat het niet goed met de soort, de Vroedmeesterpad is in Vlaanderen sterk bedreigd! In een oude zandgroeve in Neerijse doet Natuurpunt Druivenstreek er alles aan om één van de laatste populaties in stand te houden.

Op dit gezinsevenement komen dit zorgzame padje en de zandgroeve even in de schijnwerpers te staan. Tijdens deze editie valt de aandacht op het kweek- en herintroductieprogramma dat momenteel wordt uitgewerkt in samenwerking het Agentschap Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur- en BosOnderzoek. 

Dit jaar vindt de Nacht van de Vroedmeesterpad plaats in het plattelandscafé van Centrum Ganspoel vzw. Daarmee is de uitvalsbasis toegankelijk voor mindervaliden. Meer nog: in 2017 werd er een rolstoel- en buggyvriendelijk inclusiepad van zo’n drie kilometer ingehuldigd. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer