Illustratiebeeld stoomtram
de klaproos Illustratiebeeld stoomtram

De Zwette Jean-loop op 25 mei

Zwarte Jean, of Zwette Jean in het dialect, is een oude stoomtram die tussen 1905 en 1959 reed tussen Vossem en Sint-Joris-Weert. De tramsporen werden ondertussen opgebroken en de oude rijtuigen zijn verspreid geraakt. In het landschap kan je nog steeds deze sporen terug vinden in verhoogde bermen, delen van bruggen of voormalige haltes.

Voor de sportievelingen organiseert Natuurpunt Druivenstreek een looptocht langs delen van het historische parcours van deze oude spoorlijn die doorheen een prachtig natuurlandschap voert. In het spoor van Zwette Jean als het ware. De doortocht doorheen een voormalige zandgroeve maakt van deze trailrun een unieke ervaring om u tegen te zeggen. Voor de liefhebbers van het genre een niet te missen belevenis! Het wordt een avondlijke natuurloop doorheen een prachtig landschap ten voordele van lokale natuurgebieden.

Sportieve liefhebbers van de geschiedenis uit de streek hebben de keuze uit de tocht van zeven kilometer, deze kost drie euro per persoon. De tocht van negen kilometer kost vier euro per persoon en de langst van dertien kilometer zes euro per persoon. Het vertrek is telkens tussen 17 en 18.30 uur voorzien aan centrum Ganspoel in Huldenberg. Meer info via bennekenssam@gmail.com. Inschrijven kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI9dFeEovTkaeR9T1J4q_Qmv3DhW01qpPD6lYGAvfHZCnXkw/viewform

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer