De Huldenbergse jeugdkring
Vertommen De Huldenbergse jeugdkring

Jeugdkring Huldenberg bestaat een halve eeuw en dat zal iedereen geweten hebben

De jeugdkring van Huldenberg bestaat dit jaar 50 jaar. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Door de jaren heen passeerden ongeveer honderd leiders en leidsters de revue, elf van hen haalden de hoofdleiding. Tijdens een minikamp in Roeselare werd in het paasweekend al eens verbroederd, in september en oktober volgen er nog festiviteiten.

Tijdens het lange paasweekend 2019 werd de Jeugdkring Huldenberg uitgenodigd voor een vierdaags minikamp in Roeselare. Veertig deelnemers probeerden de eindtrofee te veroveren door deel te nemen aan verschillende spelletjes. Uiteraard werden er heel wat herinneringen opgerakeld. 

Jeugdkring Huldenberg begon in 1969. Martine Veiller, Elian Langsberg en Greta Caron staken de koppen bij elkaar en richtten de Mariakring op. Dit was de onafhankelijke jeugdbeweging die later uitgroeide tot de huidige jeugdkring.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer