Door de drukte moeten wandelaars vanaf nu een mondmasker dragen aan de Zoete Waters.
Vertommen Door de drukte moeten wandelaars vanaf nu een mondmasker dragen aan de Zoete Waters.

Mondmaskers verplicht aan Zoete Waters: “Ook op de wandelpaden van de vijvers”

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee verplicht een mondmasker in de omgeving van de Zoete Waters. “Door de vele wandelaars kan het erg druk worden en daarom verplichten we mondmaskers in de hele omgeving”, klinkt het.

Nu door de coronamaatregelen heel wat activiteiten zijn afgelast, kiezen veel mensen voor een rustgevende wandeling. De Zoete Waters zijn wat dat betreft bijzonder populair en dat heeft geleid tot een opmerkelijke beslissing van het gemeentebestuur van Oud-Heverlee. Vanaf nu zijn mondmaskers verplicht in de hele omgeving. “Meer concreet gaat het over de hele zone tussen de Kapellendreef en de Waversebaan langs de Maurits Noëstraat. Ook op de parkings en de wandelpaden van de vijvers is een mondmasker verplicht. We nemen deze maatregel uiteraard om te voorkomen dat het coronavirus zich verder zou verspreiden. De wandelaars onthalen de beslissing van het gemeentebestuur met gemengde gevoelens. Sommigen tonen begrip en begrijpen dat de maatregel noodzakelijk is, maar anderen menen dan weer dat de maatregel een brug te ver is omdat er wordt gewandeld in openlucht waar je bovendien de nodige afstand kan houden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • johan ruell

    Zo druk was het er gisteren en eergisteren ook weer niet, ik ben er ettelijke keren gepasseerd. Pak toch het probleem daar aan waar er echt een probleem is. Waar jongeren samenkomen om te feesten zoals in steden en grote gemeenten, niet aan oorden zoals dit.

Lees meer