In Zaventem keerde de markt maandag al terug. Overijse is donderdag aan de beurt.
Baert Marc In Zaventem keerde de markt maandag al terug. Overijse is donderdag aan de beurt.

Ook Overijse verwelkomt marktkramers deze week weer: “Kom alleen boodschappen doen”

In Zaventem hebben de inwoners vandaag al kennis kunnen maken met ‘de markt 2.0’, in Overijse keren de marktkramers donderdag na een afwezigheid van twee maanden terug naar het Stationsplein. Bezoekers moeten uiteraard met enkele richtlijnen rekening houden.

Vorige week woensdag zette de Nationale Veiligheidsraad het licht op groen voor openbare markten. In Overijse keert de donderdagmarkt nu donderdag – op Hemelvaartsdag – terug. De gemeente vraagt inwoners om rekening te houden met enkele maatregelen die opgelegd werden door de Veiligheidsraad.

Zo is het de bedoeling dat bezoekers alleen boodschappen komen doen en niet ter plaatse een praatje slaan met dorpsgenoten. Er wordt momenteel ook aan een circulatieplan gewerkt. Daarnaast behouden de marktkramers hun vaste plaatsen wel, al zal er voldoende ruimte tussen de kramen en de wachtende klanten gecreëerd worden. Mondmaskers zijn verplicht voor marktkramers en worden sterk aanbevolen voor bezoekers. Tot slot wordt aan de ingang handgel voorzien.

Lees meer