Open Vld Huldenberg
Vertommen Open Vld Huldenberg

Open Vld wil een premie van 50 euro én begeleiding voor mantelzorgers

Open Vld Huldenberg wil een premie van vijftig euro én begeleiding voor mantelzorgers. Dit past in hun geïntegreerd en breed zorgplan met aandacht voor alle mantelzorg. Om hierin te slagen zal het programma van het lokaal dienstencentrum ‘t Pijlijser aangepast worden waar nodig. 

Vorige legislatuur al vroeg Open Vld naar ondersteuning van mantelzorg, wat door de toenmalige OCMW-voorzitter werd uitgesteld tot de gemeenteraad van februari 2019. Tot ieders verbazing kwam nu ook vanuit de oppositie een voorstel om de mantelzorger te ondersteunen. Dit met een premie van 35 euro. Dat voorstel, waar zes jaar op werd gebroed, werd te licht bevonden door de gemeenteraad en niet goedgekeurd. Open Vld wil namelijk een premie van 50 euro én begeleiding voor mantelzorgers.

“Dit past in ons geïntegreerd en breed zorgplan. Samen met onze coalitiepartner Groen werken we dat plan uit. Een slim buurtwerk om de zorgnood te detecteren en een socio-cultureel leven in Huldenberg waar zoveel mogelijk mensen aan deelnemen, inclusief ouderen. Dit alles in het kader om zo lang mogelijk waardig en autonoom thuis te kunnen wonen. Om hierin te slagen passen we het programma van het lokaal dienstencentrum aan waar nodig. Verder is de actieve medewerking van de dienst vrije tijd en de inzet van vrijwilligers cruciaal in ons sociaal plan. Een geïntegreerd en breed sociaal beleid zal ook hoog op onze agenda blijven staan”, klonk het bij de Huldenbergse liberalen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer