3 Ook het afvalwater van UZ Leuven zal onder de loep worden genomen op sporen van Covid-19.
vertommen Ook het afvalwater van UZ Leuven zal onder de loep worden genomen op sporen van Covid-19.

Exclusief voor abonnees

Opmerkelijk proefproject in Leuven spoort coronavirus op in rioolwater: “Zo kunnen we besmettingen ontdekken voor mensen zich ziek voelen”

KU Leuven en stad Leuven lanceren een proefproject om de aanwezigheid van het coronavirus in het afvalwater te monitoren. “Zo’n systeem laat toe de aanwezigheid van het coronavirus in Leuven zo snel en efficiënt mogelijk in kaart te brengen, nog voor mensen positief testen. Op die manier kunnen we snel ingrijpen om lokale uitbraken in te dijken”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van de Velde

    Wat is daar opmerkelijk aan? Er is al vroeger op het jaar aan de hand van rioolwater vastgesteld dat het virus hier al geruimere tijd aanwezig was vóór de eerste infecties werden gemeld. Zowel de artsen als de overheid konden die infecties noch hun omvang voorzien en kenden de ware aard van het nieuwe beestje niet; wat voor gevolg had dat er niet tijdig en met succes kon tegen opgetreden worden. Niemand kan het onmogelijke doen!

Lees meer