Jeugdhuis Jerooms in Sint-Agatha-Rode
Vertommen Jeugdhuis Jerooms in Sint-Agatha-Rode

Opnieuw jeugd gezocht voor opstart jeugdhuis Jerooms

De gemeente Huldenberg is op zoek naar plaatselijke jeugd om mee te helpen met de herbevolking van zijn jeugdhuis Jerooms. Nadat jeugdhuis Jerooms (Jeugd Rooi en Omstreken) aan ‘t Veldeke sloot in november 2017, leek een volgende generatie klaar om het jeugdhuis nieuw leven in te blazen. Enkele maanden later blijkt het project wat stil te zijn gevallen en is er nood aan nieuwe inbreng.

Na enkele positieve vergaderingen met het gemeentebestuur begint tegen alle verwachtingen in het project om tegen de zomer de Jerooms te bevolken met jeugd, muziek en enthousiasme wat stil te vallen. “We zijn zeker nog op zoek naar jeugd uit Huldenberg en de omgeving om zich achter dit project te scharen”, klonk het bij één van de initiatiefnemers. Ook schepen van jeugd Philippe Vervoort (Open Vld) hoopt dat er schot in de zaak komt.

Afgehaakt

“In december lanceerde het gemeentebestuur een oproep om de Jerooms te doen heropleven. Daar kwam reactie op. Ik ontving samen met jeugdconsulent Christophe Beeckmans twee geïnteresseerde groepen, goed voor in totaal vijftien geïnteresseerden, met daarbij ook drie anciens en ouders. We legden hen de spelregels uit, bijvoorbeeld dat om in het bestuur te zitten je minimum achttien jaar oud moet zijn. Er leek opnieuw schot in de zaak te zitten, maar blijkbaar zouden enkele jongeren afgehaakt zijn”, zegt Vervoort. Geïnteresseerden kunnen mailen naar jeugd@huldenberg.be

Al sinds 1984 was er een jeugdhuis in Sint-Agatha-Rode, Jeugdhuis Jevaro. Op het einde van 2009 na een kwarteeuw bestaan stopte de werking. De Jerooms opende in oktober 2012 onder impuls van dertien gemotiveerde initiatiefnemers de deuren. Ondanks alle goede voornemens kwam hier na iets meer dan vijf jaar een einde aan. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer