2 Sfeerbeelden van Neerijse kermis
Vertommen Sfeerbeelden van Neerijse kermis

Tiende editie van Neires Kermis met optredens van Wim Soutaer en Charles Van Domburg

Een hoogdag komt er weldra weer aan in Neerijse, want Neires Kermes staat op de kalender tussen 3 en 5 mei. Het gaat om een dorpstraditie die in ere werd gehouden door toneelgroep “Ten Weyngaerd” . Bij gebrek aan actieve leden besloot deze vereniging de fakkel door te geven. De Dorpsraad Neerijse organiseert over enkele weken al de tiende editie met optredens van Wim Soutaer en Charles Van Domburg.

“Net toen de toneelgroep stopte werd onze Dorpsraad Neerijse opgericht. Die had naast een signaalfunctie naar de hoofdgemeente toe ook een socio-culturele taak te vervullen.Met open armen heeft onze Dorpsraad deze toorts overgenomen met de bedoeling om het smeulend vuur in Neerijse nieuw leven in te blazen,” geeft Patrick Platton, voorzitter van de Dorpsraad Neerijse, weer. “We staan klaar om de tiende editie van “Neires Kermes” tot een goed einde te brengen. Wat ooit begon als een gezellige zondag is intussen uitgegroeid tot een driedaags evenement in en rond de gemeentezaal van Neerijse. Traditioneel beginnen we met een quiz op vrijdag 3 mei. Kennis over Neerijse is een pluspunt voor de kandidaten. Op zaterdag schakelen we een tandje bij en gaan we voor Live entertainment. Dit jaar treden Wim Soetaer en Charles Van Domburg op. Nadien volgt Smaschdance , een coverband die garant staat voor ambiance. Afsluiten doen we met The Nigthriders, een DJ met een Tomorrowland verleden. Op de slotdag, zondag, opteren we voor een familiedag. Alle gebeurtenissen vinden buiten plaats. Terwijl kinderen zich kunnen uitleven op springkastelen en knutselen met insectenhotels zal er voor de minder jongeren nostalgie de kop opsteken met een optreden van The Starfighters. Zij worden gevolgd door een Linedance initiatie van lokale artiesten. Ten slotte zullen The Catsmokes een finale toets aan “Neires Kermes 2019” geven. We kijken er nu al naar uit en hopen elke Neerijsenaar en ver daarbuiten te ontmoeten op deze jubileum editie”, besluit Platton. 

2 Sfeerbeelden van Neerijse kermis
Vertommen Sfeerbeelden van Neerijse kermis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer